Míla Fürstová je světově uznávaná výtvarnice žijící ve Velké Británii. Nejvíce se proslavila přebalem alba Ghost Stories pro skupinu Coldplay. Ale to není jediný úspěch. Její díla vlastní královna Alžběta, Mick Jagger, Elton John a nebo Victoria and Albert Museum v Londýně. V poslední době je stále populárnější také ve své rodné zemi. Postarala se o přebal desky Mira Žbirky a její grafiku můžeme spatřit na limitované edici lahví Mattoni. To není vše. Jejím posledním počinem je grafika pro titulky kriminální mini série Vodník České televize. Mílu můžeme spatřit také na filmovém plátně. Za nedlouho vstoupí do kin dokumentární film Míla Fürstová: Křídla pro Coldplay.

Technika
Míla používá techniku leptu. Při této technice se nahřeje zinková destička, na které je nanesen voskový ochranný kryt. Když vosk zatuhne, destička se obrátí a začoudí svíčkou. Poté je připravena na kreslení jehlou. Jakmile je kresba hotová, vloží se do kyseliny, která vyleptá kresbu. Následně se vosk omyje a destička je připravená k tisku. Po vytisknutí díla ručně vyřezává.

Motivy v dílech
Míla čerpá inspiraci do svých děl ze svého života, dětství, mateřství a přírody. Proto jsou její díla velmi poetická a osobní. Zároveň si každý může jednotlivé symboly vyložit podle své vlastní představivosti.

Chtěli byste si udělat radost grafikou Míly Fürstové nebo obdarovat někoho blízkého? Zajímá Vás více její tvorba? Vyberte si z naší nabídky a nebo nás navštivte. Díla si můžete osobně prohlédnout a rádi Vám zodpovíme Vaše další dotazy.

Více na http://tstx.bartekgallery.cz/umelci/mila-furstova/

Napsat komentář